15 December 2011

THEY LEFT


26 November 2011

Kak An balik ke rumah, sempena cuti sekolah. Iqbal Hakimi dah pandai cakap, ayat-ayat yang dikeluarkan kebanyakannya terbalik dan trengkas.

"Nek, kapa? (baca: nenek, kenapa?)"

"Abang makan nacik nak... (baca: abang nak makan nasi)"


Luqman Hadi pulak dah boleh jalan dengan kemas. Dah pandai memberontak kalau apa yang dianak tak dipenuhi. Sangat rapat dengan Tok Wan. Tok Wan bagi A++ kat Luqman ;)


07 December 2011

Kak Jah pulak balik rumah. Rumah Tok Wan dan Atok semakin meriah, bising dengan gelagat cucu-cucu. Semuanya 5 hero. Sorang lagi hero tak balik, pulang ke Kelantan.
Adam dah besar. Tahun depan nak masuk darjah satu. Kena pakai kasut sekolah putih, baju warna putih, dan beg sekolah yang sangat berat dengan buku-buku. Adi Farhan pulak tahun depan dah masuk 5 tahun. Ibu cakap mungkin tak payah hantar ke tadika. Belajar je dari abang dia, Adam Irfan. Kiranya Adam jadi cikgu Adi =) Arif Ikhwan- memang tak boleh berpisah daripada ibu dia. Sangat teruja dengan Boboiboy, tapi sangat takut dengan kucing, patung 'Snail', dan Angry Bird. ;)


09 December 2011

Bapa saudara saya meninggal dunia akibat daripada penyakit asma yang dihidapi. Semoga segala amalan soleh semasa hidup di dunia, doa daripada anak-anak yang soleh, dan ilmu yang dimanfaatkan menjadi bekalan di sana. Semoga ALLAH merahmati dan mengampuni segala dosa-dosanya. Al-Fatihah...

10 December 2011

Pemergian sahabat yang dikasihi, Nur Syahiela Mohd Salleh- teman semasa di sekolah menengah. Meninggal dunia bersama kandungannya yang berusia dua bulan. Kereta yang dipandu sendiri olehnya bertembung dengan sebuah lori dari arah bertentangan. Baru sahaja melangsungkan perkahwinan tahun ini, dalam bulan Jun. Teman-teman menangisi pemergianmu, namun ALLAH jua yang lebih sayang kepadamu. Semoga diampunkan segala dosa dan ditempatkan bersama orang yang beriman. Al-Fatihah...

11 December 2011

Hantar Kak An di lapangan terbang Kepala Batas. Nak balik ke Labuan dah. :'(

12 December 2011

Kematian bonda tercinta kepada sahabat semasa sekolah rendah dan menengah, Nurul Nawilah Roslan. Semoga dirimu tabah mengharungi hidup ini tanpa insan tercinta. Semoga roh ibumu bersemadi dengan tenang di sisi Pencipta dan beroleh keampunan dari-NYA. Al-Fatihah...

14 December 2011

Geng Boboiboy pulang ke Bangi. Rumah Atok Wan dan Atok kembali sunyi... :'(


* Eh, Haiqal Falyas, bila nak balik kampung Tok Wan ni? =)


*Hasya Sofea, dah pandai duduk. Lepas ni kena terbang ke Miri pulak, teman mama dia di sana.

~ Uhibbuki usrati
~ Kak An: seronok ler dengan skirt dan tudung baru dia... =)
~ Kak Jah: thanks for the sharing moment. Really appreciate it! Thank you for being a Very good listener, thumbs up for you sista! =)
~ I LOVE MY FAMILY. THANK YOU ALLAH.


2 comments:

sNoe~ said...

padat ye aktiviti bulan 12

PokokHijau said...

hehe... hidayah, apa khabar? lama xdgr berita. hopefully, u r in a very good condition and live under HIS protection ;)