Skip to main content

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Assalamu'alaikum.

Lebih kurang 3 hari lagi rakyat Malaysia akan menyambut hari kemerdekaan. Sempena 31 Ogos ni, blogger terkenal, Mialiana.com ada menganjurkan giveaway merdeka.

Jom! Sertai.. :)
 
Sila klik pada gambar untuk sertai giveaway ini.. Semoga berjaya!

 
Salam sayang,
Syikin Maarop
Shaklee Independent Distributor: 1091278
SMS/ WhatsApp: 0194507626

Comments

Mastura Aziz said…
dari segmen yg sama..goodluck :)
http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN
Akif Imtiyaz said…
Salam SM..Akak singgah dari GA yang sama..All the best ya !!! Done follow sini #83
http://www.akifimtiyaz.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html
Efa Othman said…
good luck...
follow sini #84
Mimi Kyumi said…
Singgah Sni Jln2..Mimi Dari GA Yg Sama..

http://mimirheem.blogspot.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html#.VeLEJiWqqko

Jemput Ke Blog Mimi Ya..Ehekk..

Semoga Berjaya.
Mardiah Diana said…
salam singgah dari segmen yang sama...semoga berjaya....

http://mardiahdiana.blogspot.in/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html
Ms. Kejupenyet said…
good luck (=

http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html
Cik Mimie said…
Cik Mimie datang singgah dari segmen yang sama :) best of luck ye!

http://norshamimi.blogspot.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html
anazarin dotcom said…
Singgah sini...good luck
anazarin dotcom said…
Singgah sini...good luck
anazarin dotcom said…
Singgah sini...good luck
Mia Liana said…
Salam Merdeka... Terima kasih kerana sudi join Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Senarai peserta telah dikemaskini di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-peserta-giveaway-merdeka-2015.html

Semoga berjaya (^_^)
Maria Firdz said…
Salam ziarah dari segmen yang sama:

http://www.mariafirdz.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html

Semoga berjaya... ☺
Cik Adda said…
Assalmualaikum wbt , / Salam Sejahtera. Saya jemput awak join Ga.. Maaf menganggu yee.. Good LUCK .. :)
GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh (10sept)

AidilAdha GA Dyana Hassan (15Sept)

AyuInsYiraH said…
ayu dtg dari GA yg sama.. singgah la ke blog ayu..ayu ada juga buat segmen..nanti boleh la join ye..tq

http://www.ayuinsyirah.my/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html

Popular posts from this blog

BERNIAGA ITU SUNNAH NABI s.a.w

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Perniagaan merupakan sunnah nabi s.a.w. Terdapat juga sabda Nabi Muhammad s.a.w. bahawa 9/10 pendapatan datangnya daripada perniagaan.
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: "9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan." (Hadis riwayat Tirmizi).
Aktiviti perniagaan bukan sahaja melibatkan perkara jual beli barang fizikal. Malah ia juga melibatkan seluruh aspek kehidupan kita dari segi pembinaan sahsiah diri (bersikap jujur, adil, toleransi, dan sebagainya semasa berniaga), membina ukhuwwah (jaringan pemasaran-marketing), dan menjadi seorang peniaga yang kreatif supaya perniagaan itu kekal.
Dan hari ini melalui perniagaan, saya menerima satu kemanisan iman apabila seorang pelanggan (customer) menyatakan arwah ibunya sangat menghargai hadiah yang diberikan olehnya. Arwah ibunya memakai telekung yang dihadiahkan olehnya sehingga ke titisan nyawa terakhir. p/s: Haa.. Dah alang-alang saya tulis ni,…

Resepi Nugget Ayam - Homemade

Nugget ialah makanan kegemaran saya.. Selalunya, saya akan beli nugget ayam keluaran Ayamas kalau singgah ke pasaraya. Nugget bukan saja menjadi kegemaran kanak-kanak, orang dewasa (macam saya ni...) pun suka jugak, kan? hehe. Meh saya kongsikan resepi mudah membuat nugget ayam. Resepi ni diambil daripada blog Chena Chenis. Nugget buatan sendiri semestinya selamat, bersih dan dijamin halal.. :) 
Bahan-Bahan:
isi ayam (400gm)4 sudu besar mayonisSedikit garam1 sudu kecil lada sulah2 sudu besar tepung gandumSerbuk rotiSebiji telurCara-caranya: Blend atau kisar isi ayam sampai hancur.Kemudian masukkan bahan-bahan kecuali telur dan serbuk roti.Gaul sampai sebati.bentukkan mengikut citarasa masing-masing.Celup ke dalam telur dan golekkan di atas serbuk roti.Panaskan minyak dan goreng. Inilah hasilnya selepas di goreng. 
Selamat mencuba! 

Resepi Pau Mawar

Resepi Pau Mawar
******************500g tepung pau jenama baker choice
7g double action baking powder
45g shortening
7g mauripan
3 sudu gula pasir
2 sudu besar susu pekat manis
1 sudu teh  garam halus
10 oz air biasa 235 g
10 g cream super Inti
*******
Kaya
Kaya pandan
Kacang merahCara membuat:1. Ayak tepung pau dgn double action..
2. Kemudian gaulkn shortening dan tepung menjadi serbuk roti
3. Satukan air, gula, dan susu. Larutkan. Biarkan berbuih...dalam 10 minit
4. Campurkan garam dan kacau hingga sebati.
5. Masukan air dalam tepung dan uli hingga jadi doh. Sapukan cream super pada doh....
6. Bahagi kepada 4 bahagian dan warnakan.
Uli doh licin n lembut dalam 1/2 jam kalau guna tgn.. kalau mixer dlm 10 minit @ pastikan doh sekata warnanya.
7. Timbang setiap doh 15 g dsn inti kacang 9g***Kukus hendak lah dijerang dahulu sebelum membuat pau..kalau nak pau kita wangi masa jerang, kukusan tu dicampurkan dengan 10 helai daun pandan...
Baru kukus ye...nanti puan2 semua mesti rasa…