Skip to main content

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Assalamu'alaikum.

Lebih kurang 3 hari lagi rakyat Malaysia akan menyambut hari kemerdekaan. Sempena 31 Ogos ni, blogger terkenal, Mialiana.com ada menganjurkan giveaway merdeka.

Jom! Sertai.. :)
 
Sila klik pada gambar untuk sertai giveaway ini.. Semoga berjaya!

 
Salam sayang,
Syikin Maarop
Shaklee Independent Distributor: 1091278
SMS/ WhatsApp: 0194507626

Comments

Mastura Aziz said…
dari segmen yg sama..goodluck :)
http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN
Akif Imtiyaz said…
Salam SM..Akak singgah dari GA yang sama..All the best ya !!! Done follow sini #83
http://www.akifimtiyaz.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html
Efa Othman said…
good luck...
follow sini #84
Mimi Kyumi said…
Singgah Sni Jln2..Mimi Dari GA Yg Sama..

http://mimirheem.blogspot.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html#.VeLEJiWqqko

Jemput Ke Blog Mimi Ya..Ehekk..

Semoga Berjaya.
Mardiah Diana said…
salam singgah dari segmen yang sama...semoga berjaya....

http://mardiahdiana.blogspot.in/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html
Ms. Kejupenyet said…
good luck (=

http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html
Cik Mimie said…
Cik Mimie datang singgah dari segmen yang sama :) best of luck ye!

http://norshamimi.blogspot.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html
anazarin dotcom said…
Singgah sini...good luck
anazarin dotcom said…
Singgah sini...good luck
anazarin dotcom said…
Singgah sini...good luck
Mia Liana said…
Salam Merdeka... Terima kasih kerana sudi join Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Senarai peserta telah dikemaskini di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-peserta-giveaway-merdeka-2015.html

Semoga berjaya (^_^)
Maria Firdz said…
Salam ziarah dari segmen yang sama:

http://www.mariafirdz.com/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html

Semoga berjaya... ☺
Cik Adda said…
Assalmualaikum wbt , / Salam Sejahtera. Saya jemput awak join Ga.. Maaf menganggu yee.. Good LUCK .. :)
GA 1st Year Blog Anniversary | aryshafayyadh (10sept)

AidilAdha GA Dyana Hassan (15Sept)

AyuInsYiraH said…
ayu dtg dari GA yg sama.. singgah la ke blog ayu..ayu ada juga buat segmen..nanti boleh la join ye..tq

http://www.ayuinsyirah.my/2015/08/giveaway-merdeka-2015-mialianacom.html

Popular posts from this blog

BERNIAGA ITU SUNNAH NABI s.a.w

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Perniagaan merupakan sunnah nabi s.a.w. Terdapat juga sabda Nabi Muhammad s.a.w. bahawa 9/10 pendapatan datangnya daripada perniagaan.
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: "9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan." (Hadis riwayat Tirmizi).
Aktiviti perniagaan bukan sahaja melibatkan perkara jual beli barang fizikal. Malah ia juga melibatkan seluruh aspek kehidupan kita dari segi pembinaan sahsiah diri (bersikap jujur, adil, toleransi, dan sebagainya semasa berniaga), membina ukhuwwah (jaringan pemasaran-marketing), dan menjadi seorang peniaga yang kreatif supaya perniagaan itu kekal.
Dan hari ini melalui perniagaan, saya menerima satu kemanisan iman apabila seorang pelanggan (customer) menyatakan arwah ibunya sangat menghargai hadiah yang diberikan olehnya. Arwah ibunya memakai telekung yang dihadiahkan olehnya sehingga ke titisan nyawa terakhir. p/s: Haa.. Dah alang-alang saya tulis ni,…

Resepi Nugget Ayam - Homemade

Nugget ialah makanan kegemaran saya.. Selalunya, saya akan beli nugget ayam keluaran Ayamas kalau singgah ke pasaraya. Nugget bukan saja menjadi kegemaran kanak-kanak, orang dewasa (macam saya ni...) pun suka jugak, kan? hehe. Meh saya kongsikan resepi mudah membuat nugget ayam. Resepi ni diambil daripada blog Chena Chenis. Nugget buatan sendiri semestinya selamat, bersih dan dijamin halal.. :) 
Bahan-Bahan:
isi ayam (400gm)4 sudu besar mayonisSedikit garam1 sudu kecil lada sulah2 sudu besar tepung gandumSerbuk rotiSebiji telurCara-caranya: Blend atau kisar isi ayam sampai hancur.Kemudian masukkan bahan-bahan kecuali telur dan serbuk roti.Gaul sampai sebati.bentukkan mengikut citarasa masing-masing.Celup ke dalam telur dan golekkan di atas serbuk roti.Panaskan minyak dan goreng. Inilah hasilnya selepas di goreng. 
Selamat mencuba! 

AMANAT RASULULLAH S.A.W

Wahai manusia dengarlah baik-baik apa yang hendak ku katakan !!! Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir di sini pada hari ini

Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak

Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kamu pula. Ingatlah bahwa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti akan membuat perhitungan atas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba', oleh itu segala urusan yang melibatkan riba' hendaklah dibatalkan mulai sekarang.

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar maka berjaga-jagalah supaya kamu tida…