17 May 2010

MACAM ORANG TUA...

"Bagi yang perempuan tu, kalau boleh pakailah pakaian yang 'up to date' sikit. Tunjuk gaya anda sebagai seorang eksekutif. Jangan pakai macam mak cik-mak cik. Tengok macam contoh kakak di belakang tu. Dia dah pergi kelas grooming. Haa, nanti kamu pun kena pakai macam tu lah. Barulah customer rasa yakin nak beli produk kita".

Apa??? Nak kena make-up sikit? Letak pemerah bibir dan warna di mata? Wahh!!! Cantiknya...

Cantik pada pandangan manusia. Pandangan ALLAH bagaimana? ALLAH sukakah? ALLAH redhakah?

Siapa manusia yang boleh jadi penentu rezeki kita? Dunia ini milik ALLAH. DIA yang Maha Berkuasa. DIA lah ALLAH, Tuhan sekalian alam.

~Ya ALLAH, ampunkanlah dosa-dosa kami. Kami hamba-MU yang lemah. Diri ini penuh dengan lumpur dosa dan maksiat. Jauhilah diri kami daripada sifat-sifat mazmumah seperti riak, ujub, hasad dengki dan sebagainya. Berilah kekuatan kepada muslimin dan muslimat dalam menghadapi pancaroba hidup. Selamatkanlah iman kami Ya ALLAH.

~Maklumat tambahan

~Panas, panas, panas.... (*_*)

2 comments: