07 December 2010

1432H

~Bismillahirrahmanirrahim~

Hati dia banyak menyimpan rahsia rupanya. Sehinggakan apabila ditanya, tergugur titisan jernih. Nampak sangat bahawa dia menanggung beban. Tetapi kecekalannya itulah yang membuatkan dia lebih kuat, lebih tabah hadapi hidup, lebih dekat dengan ALLAH. Kecekalannya itulah juga yang membuatkan lahirnya zuriat yang mempunyai hati sekental dirinya. Siapa sangka secara fisiknya senyuman manis terukir, rupa-rupanya hati itu terkandung duka. ALLAHUAKBAR. Terima kasih ALLAH.

"Kalau susah hati cerita kat sape?"

"Dulu-dulu masa hidup merantau, mengadu kat Tuhan je lah."

“Dan Apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu (Muhammad) tentang Aku, maka katakanlah sesungguhnya Aku dekat. Aku mengabulkan doa orang yang memohon apabila ia memohon kepadaKu. Maka hendaklah mereka memenuhi (panggilan/perintah)Ku, dan beriman kepadaKu agar mereka mendapat petunjuk (bimbingan)”.

*************************************************************************************

Rezeki itu bukanlah apa yang kita nampak secara mata kasar, duit berjuta-juta, rumah besar, kereta besar. Rezeki itu bermaksud pemberian daripada ALLAH Taala.

Rezeki: zuriat yang banyak, anak yang soleh, suami/isteri yang soleh/ solehah, hati yang tenang, sahabat handai yang baik, sanak- saudara yang utuh silaturrahimnya, tanah yang subur, umur yang diberkati, ilmu yang dimiliki dan diaplikasikan ke arah jalan yang diredhai-NYA.

~Surau Avon: 06/12/2010, 1500~

************************************************************************************

1. Dari mana kamu datang?
2. Ke mana kamu akan pergi?
3. Untuk apa kamu diciptakan?

Salam Maal Hijrah 1432H. (^_^)v

2 comments:

cik sNoe~ said...

TQ my sis for the sharing.. Moga Tahun baru ini lebih baik dan bermakna.. :)

PokokHijau said...

Yup, btul tuu cik Snoe.. insyaALLAH, sama2 kita berdoa dan pertingkatkan taqwa kpd-NYA. ;)