29 February 2012

TERBAIK!~


Dalam pukul 2100 tadi saya ada membuat panggilan ke Celcom Centre. Kenapa? Tujuannya untuk membuat aduan bahawa setiap kali saya reload nombor telefon saya, ada satu nombor ni akan deduct akaun prepaid saya. Ohhh... sangat tidak adil... Ini tidak adil, tidak adil, tidak adil... [kata Yuna :P ) mari kita ikuti perbualan antara dua hamba ALLAH ni...


Cik M: Salam sejahtera. Saya Maizatul dari Celcom Centre. Boleh saya bantu, cik? [lebih kurang begitulah ayat seorang operator telefon... boleh diterima? huhu]
Saya: Assalamu'alaikum, saya Syikin. Saya nak tanya. Kenapa ye setiap kali saya reload nombor telefon saya, ada satu nombor ni akan deduct RM2.00 daripada akaun prepaid saya. Kenapa ek?
Cik M: Sebelum tu boleh saya dapatkan nombor IC cik?
Saya: Ok, IC saya ialah 8xxxxxxxxxxx
Cik M: Boleh saya tahu alamat rumah cik?
Saya: Alamat rumah saya ialah...........
Cik M: Ok, saya akan membuat semakan telefon cik. Ok, sebenarnya............ (cik operator memberikan penjelasan)
Saya: A'ahh, betul lah tu... saya selalu terima mesej daripada nombor 33 apa ntah. Lepas tu akaun prepaid saya akan ditolak RM2.
Cik M: Mana ada nombor '33 apa ntah' cik. (Ohhh, sempat lagi cik operator membuat lawak ye... hehe :D ) ok, cik taip perkataan ni dan hantar ke nombor ni... kalau akaun prepaid cik masih ditolak lagi, cik boleh hubungi kami sekali lagi.
Saya: Ohh, ok. Terima kasih banyak-banyak, ye.
Cik M: Ok, sama-sama.

Lepas dapat penerangan daripada cik operator, saya pun cuba taip mesej tersebut. Alhamdulillah, saya dah terima notification mengatakan saya bukan lagi subscriber kepada application tu... Thank you ALLAH.

~ Terima kasih kepada cik operator di kedai Celcom Centre, sebelah KFC Changlun.
~ Terima kasih kepada cik operator telefon di Call Centre Celcom- cik Maizatul. [cara cik Maizatul menjawab panggilan saya tadi mengingatkan kembali kenangan saya semasa menerima training sebagai seorang call operator. Trainer saya masa itu namanya Miss Mudiyana Mustafar].


"Dan Kami tidak mengutus sebelum engkau (Muhammad), melainkan orang laki-laki yang Kami beri wahyu kepada mereka; maka bertanyalah kepada orang yang mempunyai pengetahuan jika kamu tidak mengetahui." [Surah an-Nahl (16): 43]

~ Terima kasih, ya ALLAH. Semoga mereka itu sentiasa beroleh rahmat dan kasih sayang dari-MU. Awasilah setiap gerak laku mereka dan peliharalah mereka daripada sebarang kejahatan. Amin ya rabbal 'alamin.

*Kepada pengguna celcom: kalau ada masalah, boleh menghubungi no 1111. Sekian, harap maklum. (^_^)v

No comments: