10 June 2015

Jangan Berhenti Berdoa

Topik yang sangat menyentuh hati saya pada pagi Rabu yang penuh ceria.

Rancangan Hadis, di tv 9 hari ni membincangkan satu topik berkenaan DOA. Tazkirah ini disampaikan oleh ustaz Umar Muhammad Noor.

Semasa berdoa, mintalah perkara yang paling tinggi atau perkara yang paling besar kita ingin capai. Contohnya, saya nak jadi jutawan.

Ada juga hadis yang menyatakan semasa berdoa kita disuruh meminta agar diberikan Syurga yang paling baik iaitu syurga Firdaus.

Mintalah hajat terbesar kita kerana Allah itu Maha Besar dan Maha Pemurah. Allah sesekali tidak akan mengecewakan hajat kita. Segala doa kita pasti akan dimakbulkan Allah. Jika tidak di dunia, pasti di akhirat kelak Allah akan perkenankan doa kita.

Oleh itu, jangan berhenti berdoa. Sentiasa hubungkan hati kita dengan Allah. :)

1 comment:

DRAMATIC UNIQ said...

ye betul.. ustaz saya dulu pun selalu pesan, kalau doa.. doa yang besar-besar dari Allah s.w.t.. InsyaAllah Allah s.w.t. akan makbulkan hajat kita yang kecil2 juga..... :)


Salam.. haii.. Dramatic Uniq datang blogwalking kat sini. Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.. :)