Skip to main content

Segmen Bloglist & Blogwalking Rafzan Tomomi Story '15

Hai hai hai... :)

Segmen blogwalking kembali lagi...

Jom, support rakan-rakan blogger dan tambah kenalan.

 Segmen Bloglist & Blogwalking Rafzan Tomomi Story '15

Nak tahu syarat-syarat segmen oleh Rafzan? Sila klik gambar di atas atau link di bawah.


Happy blogwalking! :)


Comments

Bella DJMGroup said…
http://www.djmgroup.com.my/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html

done follow u 76 :)
Rafzan Tomomi said…
terima kasih join.
URL blog sudah diupdate ye.
Happy Blogwalking :)
http://www.rafzantomomi.com/2015/03/senarai-peserta-segmen-bloglist.html
Sha said…
hai2...singgah dari segmen yang sama..n..n..n.. done follow awak #77...heeeee ^_^
http://ladiesingreen.blogspot.com/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan_6.html
Mrs Yatie said…
PG datang dari segmen yang sama :D
http://mrsyatie.blogspot.com/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html
Jemput Join iPhone 5S Giveaway Juga :)
AyuInsYiraH said…
ayu dtg dari segmen yg sama.. ada masa singgah la ke blog ayu... sudikan la follow blog ayu ye.. ayu juga ada buat segmen free nanti boleh la join ye..tq

http://www.ayuinsyirah.my/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html
Nurul Syahirah said…
singgah dari segmen yang sama ^^
http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html
Hi ... Jalan-jalan dari segmen yang sama ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi dan Join contest kat SiNi ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ...
Mad Parihh said…
salam singgah dari segmen sama :)

http://www.blogparihh.com/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html
singgah sini dr segmen yg sama Segmen Bloglist, btw semoga berjaya :)


jemput join Contest Petua dan Herba Kongsibersamanora
Pha Is said…
singgah Blogwalking sini..
all the best..

-Hikayat Budak Pening-

Popular posts from this blog

BERNIAGA ITU SUNNAH NABI s.a.w

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Perniagaan merupakan sunnah nabi s.a.w. Terdapat juga sabda Nabi Muhammad s.a.w. bahawa 9/10 pendapatan datangnya daripada perniagaan.
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: "9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan." (Hadis riwayat Tirmizi).
Aktiviti perniagaan bukan sahaja melibatkan perkara jual beli barang fizikal. Malah ia juga melibatkan seluruh aspek kehidupan kita dari segi pembinaan sahsiah diri (bersikap jujur, adil, toleransi, dan sebagainya semasa berniaga), membina ukhuwwah (jaringan pemasaran-marketing), dan menjadi seorang peniaga yang kreatif supaya perniagaan itu kekal.
Dan hari ini melalui perniagaan, saya menerima satu kemanisan iman apabila seorang pelanggan (customer) menyatakan arwah ibunya sangat menghargai hadiah yang diberikan olehnya. Arwah ibunya memakai telekung yang dihadiahkan olehnya sehingga ke titisan nyawa terakhir. p/s: Haa.. Dah alang-alang saya tulis ni,…

Resepi Nugget Ayam - Homemade

Nugget ialah makanan kegemaran saya.. Selalunya, saya akan beli nugget ayam keluaran Ayamas kalau singgah ke pasaraya. Nugget bukan saja menjadi kegemaran kanak-kanak, orang dewasa (macam saya ni...) pun suka jugak, kan? hehe. Meh saya kongsikan resepi mudah membuat nugget ayam. Resepi ni diambil daripada blog Chena Chenis. Nugget buatan sendiri semestinya selamat, bersih dan dijamin halal.. :) 
Bahan-Bahan:
isi ayam (400gm)4 sudu besar mayonisSedikit garam1 sudu kecil lada sulah2 sudu besar tepung gandumSerbuk rotiSebiji telurCara-caranya: Blend atau kisar isi ayam sampai hancur.Kemudian masukkan bahan-bahan kecuali telur dan serbuk roti.Gaul sampai sebati.bentukkan mengikut citarasa masing-masing.Celup ke dalam telur dan golekkan di atas serbuk roti.Panaskan minyak dan goreng. Inilah hasilnya selepas di goreng. 
Selamat mencuba! 

AMANAT RASULULLAH S.A.W

Wahai manusia dengarlah baik-baik apa yang hendak ku katakan !!! Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir di sini pada hari ini

Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak

Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kamu pula. Ingatlah bahwa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti akan membuat perhitungan atas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba', oleh itu segala urusan yang melibatkan riba' hendaklah dibatalkan mulai sekarang.

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar maka berjaga-jagalah supaya kamu tida…