Skip to main content

Segmen Bloglist & Blogwalking Rafzan Tomomi Story '15

Hai hai hai... :)

Segmen blogwalking kembali lagi...

Jom, support rakan-rakan blogger dan tambah kenalan.

 Segmen Bloglist & Blogwalking Rafzan Tomomi Story '15

Nak tahu syarat-syarat segmen oleh Rafzan? Sila klik gambar di atas atau link di bawah.


Happy blogwalking! :)


Comments

Bella DJMGroup said…
http://www.djmgroup.com.my/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html

done follow u 76 :)
Rafzan Tomomi said…
terima kasih join.
URL blog sudah diupdate ye.
Happy Blogwalking :)
http://www.rafzantomomi.com/2015/03/senarai-peserta-segmen-bloglist.html
Sha said…
hai2...singgah dari segmen yang sama..n..n..n.. done follow awak #77...heeeee ^_^
http://ladiesingreen.blogspot.com/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan_6.html
Mrs Yatie said…
PG datang dari segmen yang sama :D
http://mrsyatie.blogspot.com/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html
Jemput Join iPhone 5S Giveaway Juga :)
AyuInsYiraH said…
ayu dtg dari segmen yg sama.. ada masa singgah la ke blog ayu... sudikan la follow blog ayu ye.. ayu juga ada buat segmen free nanti boleh la join ye..tq

http://www.ayuinsyirah.my/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html
Nurul Syahirah said…
singgah dari segmen yang sama ^^
http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html
Hi ... Jalan-jalan dari segmen yang sama ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi dan Join contest kat SiNi ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ...
Mad Parihh said…
salam singgah dari segmen sama :)

http://www.blogparihh.com/2015/03/segmen-bloglist-blogwalking-rafzan.html
singgah sini dr segmen yg sama Segmen Bloglist, btw semoga berjaya :)


jemput join Contest Petua dan Herba Kongsibersamanora
Pha Is said…
singgah Blogwalking sini..
all the best..

-Hikayat Budak Pening-

Popular posts from this blog

BERNIAGA ITU SUNNAH NABI s.a.w

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Perniagaan merupakan sunnah nabi s.a.w. Terdapat juga sabda Nabi Muhammad s.a.w. bahawa 9/10 pendapatan datangnya daripada perniagaan.
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: "9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan." (Hadis riwayat Tirmizi).
Aktiviti perniagaan bukan sahaja melibatkan perkara jual beli barang fizikal. Malah ia juga melibatkan seluruh aspek kehidupan kita dari segi pembinaan sahsiah diri (bersikap jujur, adil, toleransi, dan sebagainya semasa berniaga), membina ukhuwwah (jaringan pemasaran-marketing), dan menjadi seorang peniaga yang kreatif supaya perniagaan itu kekal.
Dan hari ini melalui perniagaan, saya menerima satu kemanisan iman apabila seorang pelanggan (customer) menyatakan arwah ibunya sangat menghargai hadiah yang diberikan olehnya. Arwah ibunya memakai telekung yang dihadiahkan olehnya sehingga ke titisan nyawa terakhir. p/s: Haa.. Dah alang-alang saya tulis ni,…

Resepi Nugget Ayam - Homemade

Nugget ialah makanan kegemaran saya.. Selalunya, saya akan beli nugget ayam keluaran Ayamas kalau singgah ke pasaraya. Nugget bukan saja menjadi kegemaran kanak-kanak, orang dewasa (macam saya ni...) pun suka jugak, kan? hehe. Meh saya kongsikan resepi mudah membuat nugget ayam. Resepi ni diambil daripada blog Chena Chenis. Nugget buatan sendiri semestinya selamat, bersih dan dijamin halal.. :) 
Bahan-Bahan:
isi ayam (400gm)4 sudu besar mayonisSedikit garam1 sudu kecil lada sulah2 sudu besar tepung gandumSerbuk rotiSebiji telurCara-caranya: Blend atau kisar isi ayam sampai hancur.Kemudian masukkan bahan-bahan kecuali telur dan serbuk roti.Gaul sampai sebati.bentukkan mengikut citarasa masing-masing.Celup ke dalam telur dan golekkan di atas serbuk roti.Panaskan minyak dan goreng. Inilah hasilnya selepas di goreng. 
Selamat mencuba! 

Resepi Pau Mawar

Resepi Pau Mawar
******************500g tepung pau jenama baker choice
7g double action baking powder
45g shortening
7g mauripan
3 sudu gula pasir
2 sudu besar susu pekat manis
1 sudu teh  garam halus
10 oz air biasa 235 g
10 g cream super Inti
*******
Kaya
Kaya pandan
Kacang merahCara membuat:1. Ayak tepung pau dgn double action..
2. Kemudian gaulkn shortening dan tepung menjadi serbuk roti
3. Satukan air, gula, dan susu. Larutkan. Biarkan berbuih...dalam 10 minit
4. Campurkan garam dan kacau hingga sebati.
5. Masukan air dalam tepung dan uli hingga jadi doh. Sapukan cream super pada doh....
6. Bahagi kepada 4 bahagian dan warnakan.
Uli doh licin n lembut dalam 1/2 jam kalau guna tgn.. kalau mixer dlm 10 minit @ pastikan doh sekata warnanya.
7. Timbang setiap doh 15 g dsn inti kacang 9g***Kukus hendak lah dijerang dahulu sebelum membuat pau..kalau nak pau kita wangi masa jerang, kukusan tu dicampurkan dengan 10 helai daun pandan...
Baru kukus ye...nanti puan2 semua mesti rasa…