Skip to main content

EPA dan DHA dalam OMEGA GUARD

Omega guard Shaklee diproses daripada minyak ikan yang paling tulen di dunia. Omega guard juga lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 yang diperlukan oleh badan manusia iaitu EPA, DHA, ALA, HPA, ETA, SDA, dan DPA. Badan kita memerlukan asid lemak ini kerana semakin meningkat usia, metabolisme kita semakin berkurang.. Maka, sumber asid lemak daripada makanan tambahan amat diperlukan.



Tahukah anda? Satu kapsul omega guard mengandungi 330mg minyak ikan (omega 3), 180mg EPA, dan 120mg DHA. kenapa Shaklee mementingkan kandungan EPA dan DHA dalam omega guard?

Ini kerana EPA (eicosapentaenoic acid) berfungsi:

  • mencegah kanser
  • mencegah pembekuan darah
  • mengawal kolestrol berlebihan
  • baik untuk pesakit jantung
  • mencegah darah tinggi
Docosahexaenoic acid atau dikenali sebagai DHA berfungsi dalam:
  • mencegah asma
  • mencegah penyakit kulit
  • mengelakkan kanser payudara
  • mengelakkan kanser prostat
  • menghindar daripada migrain
  • mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan (bagi orang yang sedang berpantang/ lepas bersalin)
Okey.. Itulah serba sedikit perkongsian saya berkenaan kandungan dalam omega guard.. Saya yakin anda ialah pengguna yang bijak dan semestinya anda mahukan yang terbaik untuk kesihatan anda.. Saya berharap agar entry ini memberi manfaat kepada anda.. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan omega guard ni, anda boleh klik di sini dan sini..

Terima kasih kerana membaca! :)

Syikin Maarop * Shaklee ID: 1091278

Comments

Popular posts from this blog

BERNIAGA ITU SUNNAH NABI s.a.w

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Perniagaan merupakan sunnah nabi s.a.w. Terdapat juga sabda Nabi Muhammad s.a.w. bahawa 9/10 pendapatan datangnya daripada perniagaan.
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: "9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan." (Hadis riwayat Tirmizi).
Aktiviti perniagaan bukan sahaja melibatkan perkara jual beli barang fizikal. Malah ia juga melibatkan seluruh aspek kehidupan kita dari segi pembinaan sahsiah diri (bersikap jujur, adil, toleransi, dan sebagainya semasa berniaga), membina ukhuwwah (jaringan pemasaran-marketing), dan menjadi seorang peniaga yang kreatif supaya perniagaan itu kekal.
Dan hari ini melalui perniagaan, saya menerima satu kemanisan iman apabila seorang pelanggan (customer) menyatakan arwah ibunya sangat menghargai hadiah yang diberikan olehnya. Arwah ibunya memakai telekung yang dihadiahkan olehnya sehingga ke titisan nyawa terakhir. p/s: Haa.. Dah alang-alang saya tulis ni,…

Resepi Nugget Ayam - Homemade

Nugget ialah makanan kegemaran saya.. Selalunya, saya akan beli nugget ayam keluaran Ayamas kalau singgah ke pasaraya. Nugget bukan saja menjadi kegemaran kanak-kanak, orang dewasa (macam saya ni...) pun suka jugak, kan? hehe. Meh saya kongsikan resepi mudah membuat nugget ayam. Resepi ni diambil daripada blog Chena Chenis. Nugget buatan sendiri semestinya selamat, bersih dan dijamin halal.. :) 
Bahan-Bahan:
isi ayam (400gm)4 sudu besar mayonisSedikit garam1 sudu kecil lada sulah2 sudu besar tepung gandumSerbuk rotiSebiji telurCara-caranya: Blend atau kisar isi ayam sampai hancur.Kemudian masukkan bahan-bahan kecuali telur dan serbuk roti.Gaul sampai sebati.bentukkan mengikut citarasa masing-masing.Celup ke dalam telur dan golekkan di atas serbuk roti.Panaskan minyak dan goreng. Inilah hasilnya selepas di goreng. 
Selamat mencuba! 

AMANAT RASULULLAH S.A.W

Wahai manusia dengarlah baik-baik apa yang hendak ku katakan !!! Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir di sini pada hari ini

Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak

Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kamu pula. Ingatlah bahwa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti akan membuat perhitungan atas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba', oleh itu segala urusan yang melibatkan riba' hendaklah dibatalkan mulai sekarang.

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar maka berjaga-jagalah supaya kamu tida…