Skip to main content

Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku

Segmen blogwalking kembali lagiii... :)

Ayuh! Kita support blog cik adik manis bernama Anizz Annisa. Tawaran segmen ni tiada tarikh tutup. Ianya terbuka sehingga 100 blog. Maksudnya selagi tuan tanah tak umumkan segmen tutup maka selagi tu lah masih ada peluang untuk anda join. 

Jom! Jalan-jalan tambah kenalan. :) 


. Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku

Terima kasih.

Salam sayang.. Syikin Maarop :)

Comments

khaty aiman said…
knok..knok..BW dari segmen yang sama
Selamat bersegmen
syikin maarop said…
Khaty Aiman: selamat bersegmen :) Terima kasih.
Anizz Annisa said…
tengkiu sis sudi join ye.. :) senarai blog akan diupdate kemudian :)
Rafzan Tomomi said…
saya dari segmen yang sama. saya singgah & follow yer. Please followback okey? :) www.rafzantomomi.com
ahmad said…
Semoga berjaya
Singgah sini

Belajar SEO

Kain Cotton Cantik2

Jemput Singgah yer..
Hai, blogwalking dari segmen yang sama..Jemput singgah :)

http://www.azhafizah.com/2015/01/segmen-bloglist-sakura-blog-qaseh-ku.html
AyuInsYiraH said…
ayu dtg dari segmen yg sama..ada masa singgah la ke blog ayu... ayu ada juga buat segmen nanti boleh la join ye..tq

http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-bloglist-sakura-blog-qaseh-ku.html

Popular posts from this blog

BERNIAGA ITU SUNNAH NABI s.a.w

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani
Perniagaan merupakan sunnah nabi s.a.w. Terdapat juga sabda Nabi Muhammad s.a.w. bahawa 9/10 pendapatan datangnya daripada perniagaan.
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: "9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan." (Hadis riwayat Tirmizi).
Aktiviti perniagaan bukan sahaja melibatkan perkara jual beli barang fizikal. Malah ia juga melibatkan seluruh aspek kehidupan kita dari segi pembinaan sahsiah diri (bersikap jujur, adil, toleransi, dan sebagainya semasa berniaga), membina ukhuwwah (jaringan pemasaran-marketing), dan menjadi seorang peniaga yang kreatif supaya perniagaan itu kekal.
Dan hari ini melalui perniagaan, saya menerima satu kemanisan iman apabila seorang pelanggan (customer) menyatakan arwah ibunya sangat menghargai hadiah yang diberikan olehnya. Arwah ibunya memakai telekung yang dihadiahkan olehnya sehingga ke titisan nyawa terakhir. p/s: Haa.. Dah alang-alang saya tulis ni,…

Resepi Nugget Ayam - Homemade

Nugget ialah makanan kegemaran saya.. Selalunya, saya akan beli nugget ayam keluaran Ayamas kalau singgah ke pasaraya. Nugget bukan saja menjadi kegemaran kanak-kanak, orang dewasa (macam saya ni...) pun suka jugak, kan? hehe. Meh saya kongsikan resepi mudah membuat nugget ayam. Resepi ni diambil daripada blog Chena Chenis. Nugget buatan sendiri semestinya selamat, bersih dan dijamin halal.. :) 
Bahan-Bahan:
isi ayam (400gm)4 sudu besar mayonisSedikit garam1 sudu kecil lada sulah2 sudu besar tepung gandumSerbuk rotiSebiji telurCara-caranya: Blend atau kisar isi ayam sampai hancur.Kemudian masukkan bahan-bahan kecuali telur dan serbuk roti.Gaul sampai sebati.bentukkan mengikut citarasa masing-masing.Celup ke dalam telur dan golekkan di atas serbuk roti.Panaskan minyak dan goreng. Inilah hasilnya selepas di goreng. 
Selamat mencuba! 

Resepi Pau Mawar

Resepi Pau Mawar
******************500g tepung pau jenama baker choice
7g double action baking powder
45g shortening
7g mauripan
3 sudu gula pasir
2 sudu besar susu pekat manis
1 sudu teh  garam halus
10 oz air biasa 235 g
10 g cream super Inti
*******
Kaya
Kaya pandan
Kacang merahCara membuat:1. Ayak tepung pau dgn double action..
2. Kemudian gaulkn shortening dan tepung menjadi serbuk roti
3. Satukan air, gula, dan susu. Larutkan. Biarkan berbuih...dalam 10 minit
4. Campurkan garam dan kacau hingga sebati.
5. Masukan air dalam tepung dan uli hingga jadi doh. Sapukan cream super pada doh....
6. Bahagi kepada 4 bahagian dan warnakan.
Uli doh licin n lembut dalam 1/2 jam kalau guna tgn.. kalau mixer dlm 10 minit @ pastikan doh sekata warnanya.
7. Timbang setiap doh 15 g dsn inti kacang 9g***Kukus hendak lah dijerang dahulu sebelum membuat pau..kalau nak pau kita wangi masa jerang, kukusan tu dicampurkan dengan 10 helai daun pandan...
Baru kukus ye...nanti puan2 semua mesti rasa…