03 February 2015

6 Manfaat Utama Vitalea Untuk Kesihatan

Assalamu'alaikum dan selamat pagi.. :) 

Saya doakan anda semua sihat dan bahagia di samping orang tersayang.. Hari ni cuti umum sempena Thaipusam. So, apa plan anda hari ni? Saya? Balik kampung laa.. hehe :) 
Memandangkan bulan ni ada promo untuk vitalea, saya nak share beberapa kebaikan supplemen nih. 

1. Penambah tenaga segera- vitalea bertindak sebagai pemberi tenaga, kecergasan tubuh, dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja.

2. Pelengkap nutrisi- kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

3. Keupayaan sistem produktif- penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4. Metabolisme- sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.

5. Eleemn penting pada sel tubuh- vitalea menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tiroid.

6. Melindungi organ- melindungi buah pinggang, jantung, dan hati.

Vitalea ni memang bagus untuk semua peringkat umur. Lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan, wanita yang menyusu, wanita yang mengandung, remaja, vegetarian, dan anemia. Untuk kanak-kanak pun boleh juga. Sekarang ni dah ada vitalea for children. Haa.. Shaklee ni supplemen untuk keluarga. :)


Terima kasih kerana membaca!~

Syikin Maarop | Shaklee ID: 1091278

No comments: