19 October 2014

1001 KEBAIKAN MEALSHAKES

Tuan/ puan sekalian mempunyai anak yang susah untuk makan? 
Tuan/ puan ada anak yang kurang berat badan?
Tuan/ puan ada anak yang sering sembelit?

Haa.. saya ada pengalaman dengan anak yang sering sembelit.. Masya-Allah, kalau kanak-kanak pun boleh merengek dan menangis sebab sembelit.. Kita yang dewasa ni lagii lah terasa sakitnya kan..

Okey lah, untuk menjawab segala persoalan di atas saya ingin berkongsi kisah kebaikan mealshakes yang ternyata dapat mengatasi masalah anak-anak yang terlalu memilih makanan (picky eaters), sembelit, dan kurang berat badan.

Kebaikan mealshakes ialah:
  • Nutrisi lengkap-- mealshakes menyediakan 24 jenis vitamin, mineral, dan zat perlu, Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia juga mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal nutrisi kepada sel tubuh-- kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun, dan lain-lain.
  • Membantu tumbesaran-- mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-oksida-- mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah-- mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/ kulit lebih cantik.
  • Detoksifikasi-- kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan rasanya-- minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral, dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. 
Mealshakes sesuai dinikmati oleh semua golongan termasuk kanak-kanak (1 tahun ke atas), pelajar, ibu mengandung, para atlet, warga emas, dan orang sakit.

Saya kongsikan satu testimoni kepada anda berkenaan mealshakes nih.. (err, satu testi jer dulu.. nanti di lain entry saya akan tunjukkan feedback yang kebaboomm.. hehe ) 
Stay tune! :)
Bulan ni ada promo mealshakes beli 6 PERCUMA 2 tin.. Haa, best kan? Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan mealshakes, bolehlah hubungi saya.

Terima kasih kerana membaca. :)

No comments: