13 October 2014

KESAN IBU BAPA MAKAN LEBIHAN ANAK

Semalam saya ada post satu entry di group facebook. 

Persoalan yang saya timbulkan berbunyi begini:

*** Fakta ke auta?
-----

Orang kata ibu bapa tak elok makan lebihan makanan anak-anak. Kesannya nanti anak-anak tak dengar cakap ibubapa..

Apa pendapat kawan-kawan yang budiman?
Like
Like · 
4. Ada juga kawan-kawan yang beri pendapat ibu bapa makan lebihan anak ni hanyalah auta jer.. Mitos semata-mata. Orang dulu-dulu reka pantang larang tu sebab mahu anak-anak taat dengan ibu bapa.. Itu jerr.. jadi, kalau nak ikut pun boleh, tak ikut pun boleh pantang tu.. Tak makan lebihan anak tu hanyalah adat, bukan syariat.
Ok. semoga entry saya ini memberi manfaat kepada anda semua.. Saya sangat mengalu-alukan sebarang komentar atau tambahan idea daripada rakan-rakan bloggers.
Terima kasih. :)

Salam sayang...
Syikin Maarop :)

No comments: